Man skal lige gøre den skurvogn klar til de næste

En god opdragelse bygger blandt andet på, at man giver noget retur, man har lånt, i den tilstand som man modtog det hvis ikke ligefrem bedre.
Det er bare god pli at gøre, men der er mange af os, som der ikke har den indbyggede vane, for det kan handle om, at hvis det er noget, man har lånt, så er det jo ikke ens eget, som man skal bruge senere, så man kan gøre ved det, som man vil.
Men så kommer man nok i karambolage med de mennesker, som man har lånt tingene af, om det er venner, familie, naboer eller andre.
Derfor forsøger man at gøre sit bedste med de ting, man låner af dem, man kender, og hvis de ikke vil låne en noget, så skal man nok se på, hvordan man behandler de ting selv.
Men det er straks noget andet, når man låner ting fra et firma, for så er det jo ikke nogle, man kender personligt, og man har et mere distanceret forhold til dem.

Behandl den skurvogn, som var den din egen

Et godt eksempel kan være, når man skal låne en skurvogn til et ene eller andet formål.
Et firma kan leve af den slags, så de gør det ikke gratis, hvorfor det kan koste X antal kroner for at låne den i nogle timer, og så sparer man flere penge sammenlagt, hvis man låner den i lang tid – måske endda hele dage.
Men sådan et firma ved så også godt, at deres skurvogne kan blive vandaliseret, mens de bliver lånt ud, og man gider ikke lave søgsmål med den slags, så man finder på anden strategi at udføre: Man forlanger et depositum.
Det er jo en smart måde at få kunden til at føre, at det er deres skurvogn, for hvis de ødelægger den, så bliver der trukket fra depositummet.
Men det letteste er jo bare klart, hvis man sørger for, at man aldrig ender i den situation, hvor der skal trækkes fra det depositum, så man kan bare være et godt menneske og passe på det, som man låner, for så bliver alle glade!

admin

admin

Top